HTML

Pörkölt cica

Pörkölt cica mindennapjait követhetitek nyomon a blogon

Friss topikok

  • MacskaJancsi: Szia, nagyon aranyos a cica! Nagyot nőtt,gratulálok. A macsek valóban éjszakai állat de előbb - ut... (2009.04.22. 07:15) Nem tudom, ki hogy van vele...
  • Krizzta: sajna már többször támadt ingerenciám megharapdálni...;-) (2009.01.30. 19:39) Csak képekben
  • Krizzta: @sobori: nincs baj a pancsolással egyébként, nem azt akartam, hogy abbahagyja, csak mégis lehessen... (2009.01.17. 18:06) Help!!!

Linkblog

2008.12.12. 12:56 Krizzta

Help!!!

Nincs sok időm írni, de van egy fontos kérdésem!!!!!

Mit csináltok egy olyan maine coon kölyökkel, "aki" annyira vízmániás, hogy a vizestáljából is kijátssza a vizet? Rakjam a tálját a fürdőkádba? Vagy vegyek neki olyan adagolós itatót mint a hörcsögöknek? Vagy mit csináljak? Még ilyen problémám nem volt macskával, de ilyen fajtám sem volt sosem. Gyerekek, ez úgy szereti a vizet, mintha előző életében halacska lett volna, ha meghallja folyni valahol a vizet, egyből odaszalad, és ha lehetősége van, bele is megy. 2 fürdésen is túl van már, pedig mi nem szerettük volna!!!:-)

Segítsetek valami jó tanáccsal légyszíves!!!

 

Nemsokára egy bővebb adag Pörkölttel szolgálok képekben, videón;-)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://porkolt.blog.hu/api/trackback/id/tr37818888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacskaJancsi 2008.12.12. 19:26:34

Szia,
ez teljesen normális - ennél a fajta macseknál. Erre utal a nevében a "coon" is, magyarul szokták néha mosómedve macskának is hívni :) Adjál neki jó nagy méretű vizestálkát, és olyan helyre kell tenni, ahol nem baj, ha naponta többször is teljesen kipacsálja. En 5-6 literes műa mosogatótálat használok erre a célra, és a fürdőben van. Ha arra járok - feltörlöm. Ez a fajta macsek 3,5 éves korára fejlődik ki, akkorra lesz felnőtt - addig "gyerek" marad - persze a természete is.
Az index fórumon van egy kifejezetten Maine Coon topic - ha van időd, látogassál el oda is, sok érdekes dolgot leírtak már a tenyésztők és a gyakorló gazdik is. Ott kaphatsz azonnali segítséget is, ha ne adj'Isten valami baj történik.

sobori 2009.01.15. 20:30:08

Én csak egy mezei 16,5 éves cica tulajdonosa vagyok, de volt már előtte is több.
Nem értem, mi a baj a pancsolással? Hadd játszon a vízzel, sajnos kinövik egyszer játékosságukat, vagy ha nem, akkor is később már csak ritkán játszanak. Gyönyörködj benne. Hisz ez a lényeg benne, hogy kendőzetlenül látod mozogni, élni stb.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.01.17. 18:06:15

@sobori: nincs baj a pancsolással egyébként, nem azt akartam, hogy abbahagyja, csak mégis lehessen menni a víztől a lakásban. Az egész család nézi-neveti, amikor pacsál. Csak meg lett oldva az, hogy ne legyen gond akkor se, ha nem vagyunk otthon.
Nekem sem az első macskán, de az előző 2 sem nőtte ki a játékot, ő sem fogja.
süti beállítások módosítása