HTML

Pörkölt cica

Pörkölt cica mindennapjait követhetitek nyomon a blogon

Friss topikok

  • MacskaJancsi: Szia, nagyon aranyos a cica! Nagyot nőtt,gratulálok. A macsek valóban éjszakai állat de előbb - ut... (2009.04.22. 07:15) Nem tudom, ki hogy van vele...
  • Krizzta: sajna már többször támadt ingerenciám megharapdálni...;-) (2009.01.30. 19:39) Csak képekben
  • Krizzta: @sobori: nincs baj a pancsolással egyébként, nem azt akartam, hogy abbahagyja, csak mégis lehessen... (2009.01.17. 18:06) Help!!!

Linkblog

2009.04.16. 20:49 Krizzta

Nem tudom, ki hogy van vele...

...de nekem néha agyamra megy a macska. Imádom, szeretem, de amire nyűgös vagyok, az az, hogy hagyjanak aludni! A gyerek is szépen, saját szobájában(végre) alussza az igazak álmát, nekünk is rendben van a hálónk, és mióta ezek rendben vannak, azóta nem aludtunk egy éjszakát sem végig, a "dög" miatt. Azt mondják, hiába éjszakai állat a macska, egy idő után megszokja a gazda bioritmusát, és felveszi azt. Eszerint neki is aludnia kéne éjjel, de neeem....Hiába játszunk vele napközben, fárasztjuk, dögönyözzük, nyúzzuk, mégsem bírja nyugton az éjszakát. Most ott tartunk, hogy be kell zárnunk a fürdőszobába éjszakára, mert különben a csukott ajtókon kaparva jelzi, hogy neki be kell mennie a szobáinkba. De ha beengedi valamelyikünk, nem fekszik le szépen, hanem elkezd minden mancsába akadó- márpedig beleakad;-)- dologgal játszani, csörömpölni. Így megint a fürdő a vége, ahol ideig-óráig bírja, de utána nyávog, kapar, mint aki megveszett, mert neki ki kell jönni(az alom, friss víz, kaja bekészítve a fürdőbe természetesen). Ilyenkor jön a grabancrázás- seggreverés- lecsittelés kombó, ami vagy hat, vagy nem. De legalább egyszer fel kell kel(te)nie minket, szegény uram már simán alszik a kádban fél éjszakákat, ha én megyek ki hozzá, akkor már nem tudok visszaaludni, olvasás vagy netezés, a dög ilyenkor csendben alszik a lábunknál.

Odavan a büdös cipőkért...

Kedvenc egerével türemkedik ki a házából

Fürdeni szeret még mindig, de törölközni nem

Szekrény alatt jaj, de jó- ez a döglöttmacska-póz:-D

Mancsmosás nagy precizitással

A zöld szemű szörnyeteg

 

Szépen kérem, ha van használható ötletetek, osszátok meg velünk, mert ennek előbb-utóbb rossz vége lehet... A velünk alvás nem megoldás, mert nem működik. A mindent elpakolni sem működik, üres lakásban nem lehet lakni. Valami egyéb?:-)

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://porkolt.blog.hu/api/trackback/id/tr351069480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacskaJancsi 2009.04.22. 07:15:34

Szia,
nagyon aranyos a cica! Nagyot nőtt,gratulálok.
A macsek valóban éjszakai állat de előbb - utóbb hozzá fog szokni a Te életritmusodhoz. Csak még gyerek !!! Ilyenkor még játszik. Ez egy későn érő fajta, én úgy emlékszem, hogy az enyémek már legalább másfél évesek voltak, mire nagyjából benőtt a fejük lágya :)
Szóval: fel a fejjel, türelem !
Rakjál el lefekvés előtt minden csörgő zajos játékot a keze ügyéből. Maradhatnak a textil egerek, gumilabda. Ha bebörtönzöd a fürdőbe az nem használ, csak a cica lesz kétségbeesett, hogy hova lettetek és még sirdogálni is fog, mert egyedül maradt. Nálunk az vált be, hogy a franciaágyban együtt alszunk- és egész éjszaka csönd van. Én későn fekszem, úgy 11 körül, ha elindulok az ágy felé, akkor 5 perc múlva a macsekok is megjelennek, kényelmesen elhelyezkednek az ágy végében - és alszunk. Éjszaka persze járkálnak, de erre nem szoktam felébredni, mert meg sem hallom.
Szóval ki kell bőjtölni, hogy felnőtt legyen :)
Kézzel megütni a macsekot nem szabad. Ha picit csapsz a fenekére azt hiszi, hogy játszani akarsz vele, mert azért Ő mégis csak egy macsek- nem ember gyerek - nem érti, hogy mit is akarsz. Csak Téged "nyugtat" meg, de a mi a gyerekeket sem szoktuk gyepálni.
Egyetlen lehetőség: szépen kivárni, amig felnő .
süti beállítások módosítása